Наукова періодика України Ukrainian food journal


Ostapenko V. 
Analysis on application of different grape varieties in the production of icewine. A review / V. Ostapenko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 4. - С. 678-694. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_4_7
Вибір відповідних сортів винограду для виробництва крижаного вина суттєво впливає на ринковому пропозицію, розширюючи преміум-сегмент сільськогосподарського сектору. Бази даних і міжнародні закони у виноробстві використано для аналізу характеристик винограду, призначеного для виробництва крижаного вина у різних країнах світу. Проілюстровано повний асортимент сортів винограду, що використовується виноробами, які вирішили залишити лозу за низької температури у різних країнах-виробниках: у Німеччині, Чеській Республіці, Австрії, Словенії та Канаді. Виробники у цих країнах використовують різні виноградні класи для виробництва вин. У Європі існують різні сорти винограду для заморожування природним шляхом, але загальний випуск крижаних вин є нижчим у порівнянні з країнами Північної Америки, включаючи Канаду і Сполучені Штати. Більшість країн вибирають клас V. Vinifera, що має товсту шкірочку, яка захищає від зимового пошкодження, проте сорти цього класу є більш чутливими до погодних умов, ніж гібриди або автохтонні сорти. Найбільш часто для виробництва крижаного вина використовується виноград сорту Рислінг, який характеризується високою стійкістю виноградної лози впродовж зимового періоду. Кліматичні умови є основною умовою одержання врожаїв для крижаного вина, оскільки можуть значно зменшити очікувані обсяги врожаю, тому заходи щодо захисту винограду передбачаються до початку низьких температур. Результат, одержаний за підсумками аналізу використання різних сортів винограду, демонструє розвиток і розширення виробництва крижаних вин у світових масштабах.
  Повний текст PDF - 609.233 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ostapenko V.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ostapenko V. Analysis on application of different grape varieties in the production of icewine. A review / V. Ostapenko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 4. - С. 678-694. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_4_7.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Остапенко Вікторія Анатоліївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського