Наукова періодика України Ukrainian food journal


Zasiadko P. 
Thermocouple errors in temperature measurements and validation of СFX and FLUENT models of natural gas combustion / P. Zasiadko, M. Priadko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 4. - С. 765-780. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_4_15
Технологічні процеси, пов'язані з горінням, створюють серйозні екологічні проблеми, пов'язані з викидом шкідливих речовин переважно в газоподібному стані. Згідно з загальноприйнятою точкою зору, оксиди азоту в основному виникають в установках спалювання в областях високих температур. Вирішено завдання щодо оцінки помилок термопари під час вимірів температури в полум'ях, що проводяться під час експериментального спалювання природного газу в експериментальній установці ВГП-100В. Виведено модель, що надає змогу отримати поправочні коефіцієнти, які повинні застосовуватися для обробки даних прямих показань термопар. Модель враховує конвективний теплообмін, опромінення на частини кульки термопари, яка падає від продуктів згоряння. Згідно з моделлю, частина королька термопари випромінює в напрямку охолоджувального середовища. В результаті одердано та розв'язано математичне рівняння трансцендентного типу четвертого порядку в MathCad. Отримано набір уточнювальних коефіцієнтів, які у разі додавання до прямих показань термопар показали близьку відповідність результатам, отриманим у результаті тривимірного моделювання спалювання природного газу в циліндричній низхідному реакторі. Розроблену методологію корекції можна рекомендувати для використання під час експериментальних вимірювань температури за допомогою незакритих термопар, коли не можна використовувати термопару або всмоктувальний пірометр в оболонці.
  Повний текст PDF - 4.746 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Zasiadko P.
  • Priadko M.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Zasiadko P. Thermocouple errors in temperature measurements and validation of СFX and FLUENT models of natural gas combustion / P. Zasiadko, M. Priadko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 4. - С. 765-780. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_4_15.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського