Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Kalusevic A. Raspberry and blackberry pomaces as potential sources of bioactive compounds / A. Kalusevic, A. Saleviс, R. Dordevic, M. Veljovic, V. Nedovic // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 485-491. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_7 Причиною досліджень підвищення цінності побічних продуктів виробництва став інтерес до отримання продуктів із корисними для здоров'я споживача властивостями. У цьому значенні побічні продукти, які отримують у процесі обробки фруктових культур, є цінним джерелом біологічно активних речовин. Вичавки з малини й ожини отримували після відділення соку. В отриманих побічних продуктах (вичавках) визначено загальний вміст фенольних сполук за допомогою методу Folin-Ciocalteu і загальний мономерний вміст антоціанів за pH диференціального методу. Антиоксидантну активність вичавок оцінено за взаємодією зі стабільними радикалами 1,1-дифеніл-2-пікрилгідразилу (ДФПГ). Малинові вичавки характеризуються значно вищим загальним вмістом фенольних сполук (10,1 мг/г) та антоціанів (6 мг/г) у порівнянні з ожиновими (8,2 і 3,6 мг/г, відповідно). Активність ДФПГ радикалів була однаковою, з дещо вищими значеннями для малинових вичавок (11,7 <$Emu>molTrolox/г), ніж для ожинових (10,9 <$Emu>molTrolox/г). Загальна сума розчинних сухих речовин становила 9,3 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Kalusevic A. Raspberry and blackberry pomaces as potential sources of bioactive compounds / A. Kalusevic, A. Saleviс, R. Dordevic, M. Veljovic, V. Nedovic // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 485-491. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |