Наукова періодика України Ukrainian food journal


Biletskyi E. 
Three-dimensional model of non-Newtonian fluid flow in the rectangular channel / E. Biletskyi, O. Petrenko, D. Semeniuk // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 550-559. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_14
Запропоновано тривимірну математичну модель течії неньютонівскої рідини (ННР) з в'язкістю, що залежить від швидкості зрушення в прямокутних каналах технологічного обладнання харчової промисловості. Застосовано метод суперпозицій, що надає можливість побудувати поле поздовжньої течії ННР у прямокутному каналі технологічного обладнання зі стінками, що рухаються, і в такий спосіб визначити величини швидкості та тиску в будь-якій точці всередині каналу. Одержано модель поздовжньої течії ННР у прямокутному каналі, на стінках якого задані різні поздовжні швидкості. В основу побудови покладено рішення одновимірного завдання про куеттівську течію у каналі. Композиція течій у щілинних каналах із взаємно перпендикулярними парами стінок надає можливість одержати формулу витрати течії, яка задовольняє принцип граничної відповідності між течіями в прямокутному та щілинному каналах. Запропоновано спосіб побудови поля швидкості, що є розбивкою кінцевого перетину каналу на ділянки з різною залежністю від координат так, що на одних ділянках швидкість залежить тільки від однієї координати, а на інших - тільки від іншої координати. Одержано рівняння ліній, що розмежовують ці ділянки та способи визначення форми розмежувальних ліній. Одержані аналітичні формули надають можливість визначити макрокінетичні характеристики в кожній точці каналу з довільним розподілом граничних швидкостей течії ННР, в'язкість яких залежить від швидкості зрушення.
  Повний текст PDF - 696.153 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Biletskyi E.
  • Petrenko O.
  • Semeniuk D.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Biletskyi E. Three-dimensional model of non-Newtonian fluid flow in the rectangular channel / E. Biletskyi, O. Petrenko, D. Semeniuk // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 550-559. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_14.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського