Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Hirwa O. Ethanol prodution from mucilage and pulp of processed coffee / O. Hirwa, I. Nyagahungu, C. Bitwayiki // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 523-530. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_11 Проведено дослідження з метою оцінки виробництва етанолу з продуктів переробки кавовмісної сировини. Як основні компоненти використано зовнішню оболонку та м'якоть плодів кави. В процесі дослідження сусло екстраговано з кавової оболонки та м'якоті та зброджувалося. Використання дріжджів оптимізовано з метою збільшення концентрації редукувальних цукрів. Своєю чергою, кислотний гідроліз призвів до перетворення складних полісахаридів у прості мономери. Невелику кількість меляси та залишків використано для підсилення бродіння. Сухі дріжджі Saccharomyces cerevisiae були регідровані та доповнені поживними речовинами, які також були збагачені азотом, магнієм і вуглецем. Сировина після переробки бродінням була перегнана. Зміна редукувальних цукрів в субстанції показує хід процесу ферментації. Процес бродіння закінчується, коли густина зменшується нижче 6 %. Виявлено, що під час процесу бродіння вміст цукру зменшується, що безпосередньо пов'язано з ефективністю бродіння. З 6,5 л сусла виготовлено 2,3 л етанолу з абсолютним обсягом 45 аб. % що, своєю чергою, складає 35,5 % від загального обсягу сусла. Оскільки pH сусла для бродіння було оптимізовано до 4 - 5, результати показують, що виробництво етанолу може здійснюватися з використанням м'якоті плодів та оболонки кави як додаткових продуктів, що призведе до зменшення забруднення ними навколишнього середовища. Під час дослідження оптимізовано pH і температурні режими на належному рівні для всіх зразків. Зроблено висновки, що переробка побічних продуктів (зовнішньої оболонки та м'якоті плодів кави) в етанол може збільшити потенціал сировинних ресурсів підприємств шляхом виробництва етанолу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Hirwa O. Ethanol prodution from mucilage and pulp of processed coffee / O. Hirwa, I. Nyagahungu, C. Bitwayiki // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 523-530. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_11. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |