Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Pylypenko I. Epiphytic and regulated microbial contaminants of food vegetable raw materials and products / I. Pylypenko, L. Pylypenko, E. Sevastyanova, E. Kotlyar, R. Kruchek // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 272-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_6 Біологічні небезпеки як пріоритетні під час оцінки ступеня ризику пов'язані з присутністю в харчових продуктах мікроорганізмів. Досліджено поширені види фруктів, овочів і ягід. Використано загальноприйняті мікробіологічні методи: мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні бактерії (МАФАнМ), гриби та дріжджі враховували посівом під м'ясо-пептонний агар (МПА) і агаризоване сусло відповідно, коліформи (БГКП) визначали посівом у рідкі поживні середовища, Bacillus cereus і Clostridium perfringens - за допомогою методів ISO, останній із розробленою попередньою обробкою. Вивчено груповий склад епіфітних мікробних контамінантів поширених видів фруктів, овочів, ягід за показниками: МАФАнМ, гриби, дріжджі, БГКП. Встановлено значну забрудненість сировини мезофільними бацилами від 1,8 х 10<^>2 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Pylypenko I. Epiphytic and regulated microbial contaminants of food vegetable raw materials and products / I. Pylypenko, L. Pylypenko, E. Sevastyanova, E. Kotlyar, R. Kruchek // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 272-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |