Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Musiy L. The influence of technological parameters of creams fermentation on formation of functional peculiarities of cultured butter / L. Musiy, O. Tsisaryk, I. Slyvka, O. Galenko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 314-325. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_11 Визначальними чинниками виготовлення кисловершкового масла є процеси ферментації (підбір заквашувальних культур, їх співвідношення та визначення оптимальних технологічних параметрів ферментації) та фізичного визрівання вершків. Активність кислотоутворення у процесі ферментації вершків визначено за зміною титрованої та активної кислотності. Кількість життєздатних клітин Flora Danica (FD) та Lactobacillus acidophilus La-5 підраховано шляхом посіву за використання середовища М17 Agar СМ 0785 і Lactobacillus MRS Agar М 641500G (Himedia). Жирнокислотний склад зразків масла досліджено за допомогою методу газорідинної хроматографії на газовому хроматографі Hewlett Packard HP-6890. Використання у виробництві кисломолочних продуктів заквашувальних композицій, які поряд із певними лактобактеріями, містять монокультури пробіотичних штамів, надає можливість одержати незамінний з точки зору сучасної дієтології продукт харчування з пробіотичними, оздоровчими та заданими спеціальними властивостями. Із урахуванням рекомендованих технологічними інструкціями температур ферментації та компромісної температури для мікробіальних культур вибраних препаратів обрали 2 температурні режими - 20 і 30 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Musiy L. The influence of technological parameters of creams fermentation on formation of functional peculiarities of cultured butter / L. Musiy, O. Tsisaryk, I. Slyvka, O. Galenko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 314-325. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_11. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |