Наукова періодика України | Сучасна педіатрія. Україна | ||
Маменко М. Є. Причини та наслідки дефіциту йоду у харчуванні жінок і дітей / М. Є. Маменко, О. В. Швець // Современная педиатрия. - 2017. - № 8. - С. 12-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Sped_2017_8_4 Йод є есенціальним мікроелементом, необхідним для продукції гормонів щитоподібної залози. Його недостатнє або надмірне надходження порушує тиреоїдну функцію. Оптимальним шляхом надходження йоду в організм людини є збалансоване харчування, яке містить достатню кількість продуктів, багатих на йод (морепродукти, молоко та молочні продукти). У країнах, де населення відчуває дефіцит йоду в продуктах харчування, оптимальною стратегією ліквідації йодного дефіциту є постійне використання йодованої солі для приготування їжі у домогосподарствах, закладах громадського харчування та у харчовій промисловості. За умов недостатнього надходження йоду з продуктами харчування для груп особливого ризику розвитку йододефіцитних захворювань (діти, підлітки, вагітні, матері-годувальниці) можливе використання дієтичних добавок і препаратів із фізіологічним вмістом йоду. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Маменко М. Є. Причини та наслідки дефіциту йоду у харчуванні жінок і дітей / М. Є. Маменко, О. В. Швець // Современная педиатрия. - 2017. - № 8. - С. 12-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Sped_2017_8_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |