Наукова періодика України Сучасна гастроентерологія


Ткач С. М. 
Патогенетическая роль нарушений кишечной микробиоты в развитии неалкогольной жировой болезни печени / С. М. Ткач, Т. Л. Чеверда, А. В. Казнодий // Сучасна гастроентерологія. - 2015. - № 4. - С. 90-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2015_4_14
Недавно полученные данные свидетельствуют о том, что между печенью и кишечником существует тесное взаимодействие, которое получило название "кишечно-печеночная ось". Расстройства кишечной микрофлоры, в частности избыточный бактериальный рост в тонкой кишке, наблюдаются у большого количества больных (25 - 75 %) с хроническими болезнями печени. Комплекс метаболических заболеваний печени развивается под влиянием большого количества триггерных факторов (кишечная микрофлора, диета и др.). Поэтому нормализация кишечной микробиоты должна рассматриваться в качестве перспективного метода лечения и профилактики неалкогольной жировой болезни печени.
  Повний текст PDF - 231.896 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ткач С.
  • Чеверда Т.
  • Казнодий А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ткач С. М. Патогенетическая роль нарушений кишечной микробиоты в развитии неалкогольной жировой болезни печени / С. М. Ткач, Т. Л. Чеверда, А. В. Казнодий // Сучасна гастроентерологія. - 2015. - № 4. - С. 90-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2015_4_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Ткач Сергій Михайлович (медичні науки)
  • Ткач Сергій Миколайович (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського