Наукова періодика України Сучасна гастроентерологія


Рудіченко В. М. 
Споживання фруктози та гіперурикемія, подагра: актуальність у роботі лікаря загальної практики — сімейної медицини / В. М. Рудіченко // Сучасна гастроентерологія. - 2013. - № 3. - С. 115-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2013_3_20
У низці експериментальних та клінічних досліджень показано, що споживання великої кількості харчової фруктози може спричинити негативні ефекти. Проте більшість цих досліджень проведено з використанням методик, в яких тривалість споживання фруктози або щоденна доза не відповідали популяційним. Ці роботи дали інформацію щодо наслідків надмірного споживання фруктози та природи патогенетичних механізмів. Проведені досліди підтвердили існування кореляції між споживанням фруктози та розвитком як метаболічного синдрому, так і гіперурикемії. Лікарі загальної практики - сімейної медицини мають приділяти підвищену увагу хворим та особам у групі ризику метаболічного синдрому, цукрового діабету 2 типу або кардіоваскулярних захворювань, оскільки існують докази, що ці пацієнти набагато чутливіші до великої кількості фруктози, ніж загальна популяція.
  Повний текст PDF - 118.069 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Рудіченко В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Рудіченко В. М. Споживання фруктози та гіперурикемія, подагра: актуальність у роботі лікаря загальної практики — сімейної медицини / В. М. Рудіченко // Сучасна гастроентерологія. - 2013. - № 3. - С. 115-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2013_3_20.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського