Наукова періодика України | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету | ||
Калина В. С. Аналіз способів гідротермічної обробки зерна при виробництві крупи та борошна для дитячого харчування / В. С. Калина, Д. В. Філіпенко, І. С. Мичкань // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 204-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_29 Мета роботи - аналіз способів гідротермічної обробки зерна у процесі виробництва крупи та борошна, спрямованих на поліпшення якості дитячого харчування. Гідротермічна обробка круп'яних культур є однією з найбільш енергоємких операцій і суттєво впливає на біохімічні характеристики зерна та готової продукції. У результаті відбувається помітна зміна співвідношення різних фракцій білка (найбільш чутливими є альбуміни і глобуліни), також значно змінюються властивості крохмалю (підвищується атакованість alpha- і beta-амілазами). Внаслідок часткового гідролізу крохмалю в крупі підвищується вміст декстринів і цукрів. Крупа після гідротермічної обробки добре зберігається і пов'язано це зі зниженням активності ферментів зерна і знищенням мікрофлори зерна. Методи гідротермічної обробки круп'яних культур різняться способами підведення енергії до зерна. Найбільш перспективним з точки зору енерговитрат автоматизації та контролю процесу є ІЧ-опромінення зерна. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Калина В. С. Аналіз способів гідротермічної обробки зерна при виробництві крупи та борошна для дитячого харчування / В. С. Калина, Д. В. Філіпенко, І. С. Мичкань // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 204-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_29. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |