Наукова періодика України Праці Таврійського державного агротехнологічного університету


Заморська І. Л. 
Вплив тривалості затримки з охолодженням на природні втрати маси ягід суниці / І. Л. Заморська // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 106-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_15
Мета роботи - встановлення впливу затримки з охолодженням на 0,5, 1, 2, 3, 4, 5, і 6 год ягід суниці сортів Русанівка та Дукат на природні втрати маси під час зберігання за температури 0 +- 1 <^>oC і відносної вологості повітря 90 - 95 % протягом трьох діб для ягід сорту Дукат і семи - сорту Русанівка. Досліджено, що на втрати маси ягід суниці під час зберігання значний вплив здійснює затримка з їхнім охолодженням. Встановлено, що кожна година затримки протягом першої доби зберігання зумовлює зростання втрат на 0,3 - 2,3 % для ягід сорту Русанівка та на 0,1 - 0,3 % для ягід сорту Дукат. Доведено, що для мінімізації втрат у процесі зберігання ягоди суниці необхідно охолоджувати не пізніше, як через 0,5 - 1 год після збирання врожаю.
  Повний текст PDF - 402.134 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Заморська І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Заморська І. Л. Вплив тривалості затримки з охолодженням на природні втрати маси ягід суниці / І. Л. Заморська // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 106-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_15.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського