Наукова періодика України | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету | ||
Постнов Г. М. Дослідження процесу соління риби океанічного промислу за допомогою ультразвуку / Г. М. Постнов, О. В. Яковлєв, В. М. Червоний, М. А. Чеканов // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 235-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_35 Мета роботи - виявлення впливу ультразвукової обробки на ефективність процесу соління рибної сировини океанічного промислу. За результатами досліджень виявлено, що ультразвук впливає на інтенсивність масообмінних процесів, що відбуваються під час соління океанічної рибної сировини. Досліджено динаміку дифузії NaCl у рибі за тузлучного соління і виявлено, що на початку процесу соління значення коефіцієнта дифузії знижується, а після досягнення концентрації NaCl до меж 10 - 12 % трохи збільшується. Найбільші значення коефіцієнта дифузії є характерними для процесу соління, який відбувався під впливом ультразвукових хвиль з частотою 30 кГц. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Постнов Г. М. Дослідження процесу соління риби океанічного промислу за допомогою ультразвуку / Г. М. Постнов, О. В. Яковлєв, В. М. Червоний, М. А. Чеканов // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 235-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_35. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |