Наукова періодика України Праці Таврійського державного агротехнологічного університету


Тищенко В. І. 
Якість та технологічні властивості свинини, що надходить на переробні підприємства Сумської області / В. І. Тищенко, Н. В. Божко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 51-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_10
Мета роботи - моніторингова оцінка якості свинини, яка переробляється на м'ясокомбінатах Сумської області, з подальшим коригуванням технологічних процесів переробки м'яса з урахуванням якості сировини. Одержані дані свідчать, що спостерігається чітко виражений вплив пори року в період відгодівлі та забою свиней на окремі показники якості свинини. Найбільше вплинув період забою свиней на показник pH, вологоутримувальну здатність і ніжність м'яса. Вологоутримувальна здатність м'яса свиней у літні місяці на 3,19 - 14,10 % є нижчою, ніж в інші періоди року. Ніжність м'яса вище за 12 секунд вказує на низьку якість свинини, що і спостерігалося в літні місяці. У зв'язку з цим запропоновано проводити сортування м'яса свиней з урахуванням величини pH з метою найбільш раціонального використання його технологічних властивостей. Також слід регулярно проводити біохімічні дослідження змін якості сировини з нетрадиційним характером автолізу, що відбувається під впливом технологічних та екзогенних факторів з метою корекції технології та параметрів технологічного процесу під час виробництва м'ясопродуктів.
  Повний текст PDF - 300.221 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Тищенко В.
  • Божко Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Тищенко В. І. Якість та технологічні властивості свинини, що надходить на переробні підприємства Сумської області / В. І. Тищенко, Н. В. Божко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2016. - Вип. 16, т. 1. - С. 51-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2016_16_1_10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Божко Наталія Володимирівна (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського