Наукова періодика України Праці Одеського політехнічного університету


Kostyk K. O. 
Research of influence of gas nitriding duration on formation of diffusion layer of steel 20Kh2N4A / K. O. Kostyk // Праці Одеського політехнічного університету. - 2015. - Вип. 2. - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Popu_2015_2_4
Актуальним є проведення досліджень процесу газового азотування, яке дозволяє отримувати високу якість поверхні стальних деталей і має широке застосування у масовому виробництві. Мета роботи - вивчення впливу режимів газового азотування на структуру і властивості легованої сталі. Матеріалом дослідження в даній роботі є сталь 20Х2Н4А. Азотування зразків здійснювали в шахтній печі при температурі 510 - 530 <$E symbol Р>С протягом 35, 40, 46 та 48 годин. Встановлено, що попередня термічна обробка перед азотуванням легованої сталі 20Х2Н4А забезпечує твердість серцевини виробів до 279 - 321 HV за рахунок формування перліто-сорбітної структури з карбідами легувальних елементів. Результати дослідження показали, що при збільшенні тривалості азотування від 35 до 48 годин при 510 - 530 <$E symbol Р>С збільшується глибина азотованого шару від 0,35 до 0,55 мм відповідно з поверхневою твердістю до 648 МПа при максимальній глибині шару. Результати досліджень можуть бути використані на виробництві й у науково-дослідних роботах.
  Повний текст PDF - 824.554 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Kostyk K.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Kostyk K. O. Research of influence of gas nitriding duration on formation of diffusion layer of steel 20Kh2N4A / K. O. Kostyk // Праці Одеського політехнічного університету. - 2015. - Вип. 2. - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Popu_2015_2_4.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського