Наукова періодика України | Фізика низьких температур | ||
Rozanova S. L. Influence of freezing down to 77.15 K on structure and antioxidant power of some proteins / S. L. Rozanova, S. V. Narozhnyi, O. A. Nardid // Физика низких температур. - 2017. - Т. 43, № 6. - С. 898-901. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PhNT_2017_43_6_14 The purpose of the present work was to investigate influence of different freeze-thawing protocols on structure and antioxidant properties of isolated proteins. In our experiments we have studied human serum albumin, human hemoglobin and cytochrome C derived from equine heart frozen down to 77,15 K with 1 - 2 deg/min and 300 deg/min rate with following thawing on a water bath at 293,15 K. Native proteins were assumed as a control. Influence of freeze-thawing protocols on protein structure was investigated using spectrophotometric and fluorescent assays. Antioxidant activities of isolated proteins were estimated by their ability to reduce ABTS<^>+ Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Rozanova S. L. Influence of freezing down to 77.15 K on structure and antioxidant power of some proteins / S. L. Rozanova, S. V. Narozhnyi, O. A. Nardid // Физика низких температур. - 2017. - Т. 43, № 6. - С. 898-901. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PhNT_2017_43_6_14. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |