Наукова періодика України Проблемы старения и долголетия


Сімахіна Г. О. 
Харчування як основний чинник збереження стану здоров’я населення / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Проблемы старения и долголетия. - 2016. - Т. 25, № 2. - С. 204-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PSD_2016_25_2_4
Розглянуто основні проблеми, пов'язані з місцем і роллю здорового харчування у поліпшенні стану здоров'я людей різного віку та професії. Зазначено, що в останні роки на світовому ринку нових технологій і харчових продуктів визначилася тенденція до збільшення кількості якісно нових продуктів, призначених для запогігання різним захворюванням, зміцнення захисних сил організму, зниження ризику впливу токсичних сполук і несприятливих економічних чинників. Обгрунтовано актуальну для науковців і споживачів потребу - засвоїти і впровадити в харчову промисловість України нові підходи та нові світові тенденції до створення продуктів, що їх сьогодні називають по-різному (оздоровчими, функціональними, спеціальними). Та, незважаючи на терміни, суть таких продуктів одна - захист організму людини від несприятливих чинників довкілля, поліпшення стану здоров'я, підвищення адаптаційних можливостей, подовження тривалості життя. Характерною ознакою сучасного світового ринку харчової продукції є стрімкий розвиток сегментів нових харчових продуктів, призначених для поліпшення функціонування всіх органів і систем організму людини: інноваційних харчових продуктів, виготовлених за новітніми технологіями або з нової сировини (novel food); готових до вживання продуктів (ready-to-eat); продуктів спеціального призначення, або функціональних продуктів (functional food); оздоровчих продуктів (healthy food). Харчова промисловість перетворюється на важливу складову системи охорони здоров'я людини і посідає пріоритетне місце у формуванні її інтелектуального потенціалу та соціальної активності. Нове покоління харчових продуктів відповідає вимогам сучасної нутриціології і необхідності забезпечити всі верстви населення доступними оздоровчими (функціональними) продуктами, оскільки стан здоров'я людини безпосередньо залежить від структури і якості харчування.
  Повний текст PDF - 210.542 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сімахіна Г.
  • Науменко Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сімахіна Г. О. Харчування як основний чинник збереження стану здоров’я населення / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Проблемы старения и долголетия. - 2016. - Т. 25, № 2. - С. 204-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PSD_2016_25_2_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Науменко Наталія Василівна (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського