Наукова періодика України Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин


Мерзлов С. В. 
Показники сквашування молока за використання іммобілізованих заквасок стрептосану / С. В. Мерзлов, А. Г. Вовкогон // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2019. - Вип. 20, № 1. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2019_20_1_8
Кисломолочні продукти користуються великим попитом у населення України. Наявність у них пробіотичних клітин позитивно впливає на травлення і здоров'я людини. З метою підвищення стійкості мікроорганізмів, які входять до складу закваски стрептосану до негативних чинників, які можуть потрапляти у молоко, було одержано іммобілізовані форми останньої. Як носії застосовували модифікований пектин і желатин. Експериментально встановлено вплив різних доз стабілізованих заквасок стрептосану на показники сквашування молока корів. Доведено, що протягом восьми год термостатування за температури <$E36,0~symbol С~0,5~symbol Р roman C> звертання молока проходило за використання іммобілізованої на модифікованому пектині закваски стрептосану у кількості 360 мг/л та за використання іммобілізованої на модифікованому желатині закваски стрептосану у кількості 420 мг/л. Із підвищенням кількості закваски на одиницю сировини час звертання молока скорочується, а титрована кислотність кінцевого продукту збільшується.
  Повний текст PDF - 413.041 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Мерзлов С.
  • Вовкогон А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Мерзлов С. В. Показники сквашування молока за використання іммобілізованих заквасок стрептосану / С. В. Мерзлов, А. Г. Вовкогон // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2019. - Вип. 20, № 1. - С. 43-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2019_20_1_8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського