Наукова періодика України Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин


Гримак А. В. 
Економічні та управлінські переваги впровадження системи безпеки продуктів харчування (HАССP) / А. В. Гримак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 313-317. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_54
Курс на інтеграцію з країнами ЄС та співробітництво з близьким зарубіжжям вимагає від України забезпечення європейських стандартів якості продукції харчування. За таких умов продукти харчування, які виробляються в Україні, можуть стати конкурентоспроможними як на внутрішньому, так і зовнішніх споживчих ринках, що позитивно позначиться на подоланні негативних тенденцій в соціально-економічному житті, зокрема низької купівельної спроможності населення, відповідно зниження попиту на продукцію, нееквівалентності відносин між енергозабезпеченням і підприємствами, які виробляють продукти харчування в асортименті і т. ін. Проблеми харчування є складними, в той же час продовольче забезпечення є пріоритетом національної безпеки. На це впливає багато факторів, і основні із них це стабільно-поступальний розвиток аграрного виробництва, що є основою для виробництва продовольчої сировини та готової продукції харчування, і не тільки. Сьогодні особливо актуальними є питання безпеки та якості продуктів харчування. За останні роки в Україні прийнято ряд законодавчих та нормативних актів щодо розв'язання та регулювання питань продовольства та безпеки харчів, які передбачають підтримку економічного розвитку аграрного сектора через впровадження сучасних технологій та стандартів, в т. ч. і міжнародних у сфері виробництва та безпеки продуктів харчування, відповідно здоров'я людей. У цьому увага надається впровадженню прогресивних систем і форм управління якістю і безпечністю продуктів харчування, зокрема системі HАССP, яка функціонально є ефективною для підприємств різного рівня, які виробляють продовольчу сировину та готові продукти харчування. В галузі забезпечення продовольством за таких умов знаходять себе підприємства малого та середнього бізнесу.
  Повний текст PDF - 325.78 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гримак А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гримак А. В. Економічні та управлінські переваги впровадження системи безпеки продуктів харчування (HАССP) / А. В. Гримак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 313-317. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_54.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського