Наукова періодика України Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин


Симон М. Ю. 
Вплив пекарських дріжджів на інтенсивність окисних процесів у м’язах молоді російського осетра (acipenser guldenstaedtii) / М. Ю. Симон // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 112-118. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_20
Наведено результати досліджень впливу інактивованих пекарських дріжджів як кормової добавки в складі стартового корму для молоді російського осетра (Acipenser guldenstaedtii) на інтенсивність окисних процесів в його організмі. Проаналізовано вплив інактивованих пекарських дріжджів на процеси пероксидного окиснення ліпідів. Для проведення досліджень було використано активність ензимів системи антиоксидантного захисту (каталази та супероксидисмутази) та рівень нагромадження продуктів пероксидного окиснення ліпідів (дієнових кон'югатів та малонового діальдегіду) у м'язах молоді російського осетра. У результаті проведених досліджень було виявлено, що дріжджі хоча і викликають незначний оксидативний стрес, в цілому позитивно впливають на антиоксиданту систему організму молоді російського осетра. Для досягнення позитивного рибницького ефекту від її вирощування у склад базового осетрового корму варто додавати інактивовані пекарські дріжджі в кількості 15 % від раціону протягом 7 днів від початку переходу на екзогенне живлення.
  Повний текст PDF - 395.488 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Симон М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Симон М. Ю. Вплив пекарських дріжджів на інтенсивність окисних процесів у м’язах молоді російського осетра (acipenser guldenstaedtii) / М. Ю. Симон // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 112-118. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_20.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Симон Марія Юріївна (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського