Наукова періодика України Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин


Микитин М. С. 
Макуха з редьки олійної в раціоні курчат-бройлерів / М. С. Микитин, У. М. Мельник, Г. І. Соловка // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 97-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_17
Макуха і шрот, одержані від переробки насіння олійних культур на олію, є цінними джерелами білка для годівлі сільськогосподарських тварин і птиці. Проте, ще існують певні обмеження щодо введення окремих макух/шротів у раціони тварин і птиці, що зумовлено наявністю як в насінні, так і у продуктах їх переробки, антипоживних речовин різної природи, які негативно впливають на продуктивність та здоров'я живих організмів. Встановлено, що оптимальними рівнями згодовування макухи з редьки олійної курчатам-бройлерам на дорощуванні є 7,5 % від маси раціону. У разі повноцінної за протеїном заміни сойового шроту макухою з редьки олійної, вартість кормів на одиницю приросту зменшується на 3,6 %.
  Повний текст PDF - 277.776 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Микитин М.
  • Мельник У.
  • Соловка Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Микитин М. С. Макуха з редьки олійної в раціоні курчат-бройлерів / М. С. Микитин, У. М. Мельник, Г. І. Соловка // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 97-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_17.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського