Наукова періодика України | Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин | ||
Федорук Р. С. Ліпіди тканин бджіл і біологічна цінність меду за внесення до цукрового сиропу борошна сої і цитратів Со та Ni у весняний період / Р. С. Федорук, А. Г. Пащенко, Л. І. Романів, Л. М. Ковальська // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 2. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_2_10 Наведено результати досліджень впливу штучної підгодівлі бджіл цукровим сиропом з додаванням борошна з бобів сої, а також "наноаквацитратів" Co і Ni на вміст загальних ліпідів та їх фракцій у гомогенатах тканин організму і біологічну цінність меду. Показано вірогідне збільшення вмісту загальних ліпідів та етерифікованого холестеролу на тлі нижчого рівня фосфоліпідв, монодиацилгліцеролів і НЕЖК у тканинах бджіл дослідних груп у період підгодівлі борошном сої та його поєднання з цитратами Co і Ni. У меді бджіл дослідних груп відзначено вищу концентрацію вільного проліну та водневих іонів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Федорук Р. С. Ліпіди тканин бджіл і біологічна цінність меду за внесення до цукрового сиропу борошна сої і цитратів Со та Ni у весняний період / Р. С. Федорук, А. Г. Пащенко, Л. І. Романів, Л. М. Ковальська // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 2. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_2_10.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |