Наукова періодика України | Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин | ||
Шевчук Т. В. Особливості перетравлення і засвоєння нутрієнтів різнохарактерних раціонів товарного молодняку сріблясто-чорних лисів / Т. В. Шевчук, Я. І. Кирилів // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 1. - С. 61-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_1_12 Наведено результати експериментальних досліджень перетравлення і засвоєння основних елементів живлення раціонів із частковою заміною кормів м'ясної групи іншими за походженням, які складаються для товарного молодняку сріблясто-чорних лисів. У ході експериментів виявлено, що зі зменшенням частки м'ясних кормів у складі кормосумішок в організмі тварин знижується перетравність протеїну і жиру та підвищується засвоюваність вуглеводів. Підраховано, що заміняючи корми м'ясної групи запареною кукурудзяною дертьою на 40 % (за білком) можна знизити фізіологічну цінність раціону на 112 ккал, а сумішшю дерті і макухи на 60 % - на 181 ккал, що є оптимальним для періоду "жирування" товарного молодняку лисів. У разі впровадження у виробництво запропонованих у роботі раціонів виробникам необхідно враховувати технологічний період вирощування лисів та не застосовувати часткову заміну м'ясних кормів у періоди інтенсивного росту молодняку та заключний (період формування хутра). Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шевчук Т. В. Особливості перетравлення і засвоєння нутрієнтів різнохарактерних раціонів товарного молодняку сріблясто-чорних лисів / Т. В. Шевчук, Я. І. Кирилів // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 1. - С. 61-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_1_12.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |