Наукова періодика України | Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин | ||
Канюка О. Ю. Амінокислотний склад м'язової тканини свиней та її біологічна цінність / О. Ю. Канюка // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 28-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_4_6 Висвітлено результати досліджень амінокислотного складу м'язової тканини свиней та її біологічну цінність. Необхідність подібних досліджень викликана 2-ма основними причинами: застосуванням нових промислових технологій, спрямованих на підвищення м'ясності свиней; затвердженням нових норм, щодо потреб людини у білку. Дослідження проводили на м'язовій тканині різних частин відрубу лівої напівтуші свиней м'ясного напрямку продуктивності - велика біла порода англійської селекції (кастрати). Відповідно до вимог, затверджених ФАО у 2011 р., біологічна цінність різних м'язів свиней неоднакова. Розташувати досліджувані м'язи у порядку зростання їх біологічної цінності можна таким чином: найдовший м'яз спини - спина - підчеревина - окіст - діафрагма - шия. Валін є лімітуючою амінокислотою в досліджуваних об'єктах. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Канюка О. Ю. Амінокислотний склад м'язової тканини свиней та її біологічна цінність / О. Ю. Канюка // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 28-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_4_6. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |