Наукова періодика України | Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин | ||
Щебентовська О. М. Морфологічна ідентифікація складників тваринної сировини у м’ясних продуктах та м’ясних напівфабрикатах / О. М. Щебентовська, О. С. Шкільник // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 212-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_45 Під час ідентифікації компонентів м'ясопродуктів необхідно враховувати технологічні впливи й особливості досліджуваних об'єктів. Знаючи тканинну архітектоніку та застосовуючи гістологічний метод контролю, можна встановлювати й ідентифікувати належність м'ясної сировини і встановлювати відповідність складу напівфабрикатів і готових м'ясних продуктів нормативній документації. Наведено морфологічну характеристику компонентів напівфабрикатів м'ясних та описано структуру малоцінних домішок, субпродуктів, які вносять у фарш та готові вироби. Показано, що застосування методу гістологічного аналізу надає змогу оцінювати якість сировини, виявляти фальсифікації, ідентифікувати найдрібніші частини тканин і органів, які у суцільній масі фаршу візуально виявити неможливо. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Щебентовська О. М. Морфологічна ідентифікація складників тваринної сировини у м’ясних продуктах та м’ясних напівфабрикатах / О. М. Щебентовська, О. С. Шкільник // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 212-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_45.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |