Гунчак А. В. 
Показники білкового обміну в курей-несучок за різного складу раціону / А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів, Л. І. Галущак, М. Ю. Островська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_12
На основі дослідження фізіолого-біохімічного статусу організму курей-несучок встановлено, що згодовування комбікормів різного складу не проявляло суттєвого впливу на показники білкового й активність гідролітичних ферментів. У результаті дослідження морфометричних показників якості яєць курей показано, що за умови введення у комбікорм птиці кропив'яного борошна замість трав'яного, міцність шкаралупи зросла на 15 %. Аналіз одержаних результатів свідчить про те, що заміна трав'яного борошна борошном кропиви забезпечує такий же рівень яєчної продуктивності птиці. Зменшення кількості синтетичних вітамінів (окрім вітаміну D3) у вітамінній домішці втричі, вітаміну A - вдвічі й одночасне додаткове введення ферментного препарату натузим надає змогу знизити собівартість продукції за рахунок зниження вартості комбікорму.
  Повний текст PDF - 370.526 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гунчак А.
  • Кирилів Б.
  • Галущак Л.
  • Островська М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гунчак А. В. Показники білкового обміну в курей-несучок за різного складу раціону / А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів, Л. І. Галущак, М. Ю. Островська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_12.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського