Гунчак А. В.
Показники білкового обміну в курей-несучок за різного складу раціону / А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів, Л. І. Галущак, М. Ю. Островська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_12
На основі дослідження фізіолого-біохімічного статусу організму курей-несучок встановлено, що згодовування комбікормів різного складу не проявляло суттєвого впливу на показники білкового й активність гідролітичних ферментів. У результаті дослідження морфометричних показників якості яєць курей показано, що за умови введення у комбікорм птиці кропив'яного борошна замість трав'яного, міцність шкаралупи зросла на 15 %. Аналіз одержаних результатів свідчить про те, що заміна трав'яного борошна борошном кропиви забезпечує такий же рівень яєчної продуктивності птиці. Зменшення кількості синтетичних вітамінів (окрім вітаміну D3) у вітамінній домішці втричі, вітаміну A - вдвічі й одночасне додаткове введення ферментного препарату натузим надає змогу знизити собівартість продукції за рахунок зниження вартості комбікорму.
Цитованість авторів публікації:Гунчак А.Кирилів Б.
Галущак Л.
Островська М.
Бібліографічний опис для цитування:
Гунчак А. В. Показники білкового обміну в курей-несучок за різного складу раціону / А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів, Л. І. Галущак, М. Ю. Островська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 55-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_12.
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити
"Анкету науковця"
|