Наукова періодика України | Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин | ||
Щебентовська О. М. Морфологічні особливості м'яса різних якісних груп / О. М. Щебентовська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2013. - Вип. 14, № 3-4. - С. 252-257. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_48 Наведено гістологічну, морфометричну та ультраструктурну характеристика м'язової тканини свиней різних якісних груп. Морфометрично встановлено, що діаметр м'язових волокон якісної групи NOR займає проміжну ланку між показниками якісних груп PSE і DFD. Встановлено, що м'ясо з характерними властивостями PSE (pale, soft, oxidative) і бліде, м'яке, водянисте сформоване вузькими, розпушено розміщеними м'язовими волокнами, з чисельними деструктивними змінами у вигляді мікротріщин, розривів та фрагментацією волокон, тоді, як м'ясо з ознаками DFD (dark, firm, dry) і темне, тверде, сухе і середнього діаметра з найменш вираженими деструктивними процесами. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Щебентовська О. М. Морфологічні особливості м'яса різних якісних груп / О. М. Щебентовська // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2013. - Вип. 14, № 3-4. - С. 252-257. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_48.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |