Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Юкало В .Г. Характеристика молекулярних мас продуктів протеолізу концентрату сироваткових білків, отриманих за дії панкреатину / В .Г. Юкало, К. Є. Дацишин, Г. М. Семенишин // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 5. - С. 233-239. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_5_27 Дослідження останніх десятиліть свідчать про те, що цінність білків сироватки молока пов'язана з їх біологічною активністю, що може проявлятися на рівні численних біоактивних пептидів (БАП). Такі пептиди впливають на функції травної, серцево-судинної, нервової та імунної систем організму. Проте при використанні протеолізу в технологічних процесах переробки сироватки не завжди забезпечуються умови для утворення природних БАП. Можливість утворення природних БАП тісно пов'язана зі ступенем протеолізу їх окремих протеїнів-попередників, а також молекулярно-масовим розподілом отриманих продуктів протеолізу. Як субстрат для проведення протеолізу використано концентрат сироваткових білків (КСБ). Фракційний склад білків КСБ визначено за допомогою експрес-електрофорезу в анодній системі однорідного поліакриламідного гелю (ПАГ). Протеоліз 15 % КСБ проведено за фізіологічних умов (pH 7,9; 37 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Юкало В .Г. Характеристика молекулярних мас продуктів протеолізу концентрату сироваткових білків, отриманих за дії панкреатину / В .Г. Юкало, К. Є. Дацишин, Г. М. Семенишин // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 5. - С. 233-239. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_5_27.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |