Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Шульга Н. М. Дослідження способів запобігання ваді "пізнє спучування" у твердих сирах / Н. М. Шульга, Н. О. Гапченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 197-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_23 Визначено, що пошук ефективних способів запобігання ваді "пізнє спучування" у твердих сирах, яка зумовлена розвитком маслянокислих бактерій виду Clostridium tyrobutyricum, є актуальною проблемою. Обгрунтовано, що на відміну від традиційного засобу інактивації клостридій у сирній масі шляхом обробки нітратом калію, перспективним способом їх знешкодження є попереднє внесення у пастеризоване молоко природного ферменту лізоциму, одержаного з яєчного білка, який спричиняє лізис клітинних стінок вказаних бактерій. Досліджено ефективність застосування нітрату калію та ферментного препарату лізоциму для запобігання маслянокислому бродінню у твердих сирах. Проведено всебічний аналіз бактерицидної дії антибактеріальних препаратів з використанням стандартних і модифікованих методів досліджень. Методологія лабораторних досліджень грунтувалася на оцінці впливу на основну заквашувальну мікрофлору твердих сирів нітрату калію у кількостях 200 мг/кг та 300 мг/кг молока та ферментного препарату лізоциму з активністю <$E9~cdot~10 sup 6> од/см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шульга Н. М. Дослідження способів запобігання ваді "пізнє спучування" у твердих сирах / Н. М. Шульга, Н. О. Гапченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 197-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |