Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сорокін А. І. 
Визначення кількості конденсатів залежно від технічного рівня цукрового заводу / А. І. Сорокін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 127-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_16
Дані про кількість конденсатів, які утворюються в бурякоцукровому виробництві, мають велике значення під час розрахунках і плануванні витрат цих конденсатів на технологічні процеси виробництва та раціональне використання їх тепла, а також на раціональне використання води у виробництві цукру. Кількість конденсатів, які утворюються у виробництві, залежать від основних параметрів технологічного й теплотехнічного процесів, зокрема: від величини відкачки дифузійного соку, сухих речовин сиропу, який поступає на уварювання утфелів у вакуум-апаратах і параметрів роботи випарної установки. Останнім часом у цукровій галузі почали інтенсивно впроваджувати новітні технології, які були спрямовані на підвищення ефективності виробництва, зниження витрат палива та зменшення втрат цукру у виробництві. До цих технологій слід віднести дифузійно-пресовий метод одержання дифузійного соку, який передбачає значне зменшення відкачки дифузійного соку. Ця технологія надає змогу не тільки знизити витрати палива під час випарювання соку, але й зменшити втрати цукру в дифузійному процесі, підвищити його якість та збільшити продуктивність переробки буряків. До технологій, які надають змогу знизити витрати тепла у виробництві, слід також віднести технології уварювання утфелів з висококонцентрованих сиропів у разі застосування вакуум-апаратів з механічними циркуляторами. Як показує досвід ряду бурякоцукрових заводів, які впровадили зазначені технології, витрати пари на технологічні потреби у виробництві суттєво зменшились, відповідно, практично вдвічі зменшились і кількість конденсатів, які поступають як у збірник аміачної води, так і в оборотну систему вод 1 категорії головного корпусу, або у поверхневу водойму за прямоточної системи водопостачання.
  Повний текст PDF - 352.545 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сорокін А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сорокін А. І. Визначення кількості конденсатів залежно від технічного рівня цукрового заводу / А. І. Сорокін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 127-134. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_16.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського