Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Пасічний В. М. Дослідження органолептичних показників при довготривалому дозріванні м’яса яловичини / В. М. Пасічний, Д. В. Гармаш, Н. Е. Лободіна, Р. А. Кривобік // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 217-224. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_23 До недавнього часу купити стейки та напівфабрикати з дозрілого м'яса яловичина в Україні було проблематично. Однак зараз ситуація змінилася. Процес дозрівання та кінцевий продукт з такого м'яса цікавить як виробників, так і споживачів. Проаналізовано вітчизняні і зарубіжні дослідження процесу дозрівання м'яса яловичина. Досліджено зміни органолептичних показників за дозрівання яловичини та проведено органолептичну оцінку січених напівфабрикатів з дозрілого м'яса. М'ясо яловичина дозрівало "сухим" і "вологим (вакуумним)" способом протягом чотирьох тижнів. У результаті проведення органолептичної оцінки була помітна невелика різниця між двома способами дозрівання. Проведено дослідження органолептичних показників січених напівфабрикатів з дозрілого м'яса яловичина - бургера та ковбаски гриль. Доведено, що за довготривалого дозрівання одночасно зі збільшенням ніжності поліпшуються смакові й ароматичні властивості м'яса яловичина, що надає змогу використовувати його для деяких видів напівфабрикатів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пасічний В. М. Дослідження органолептичних показників при довготривалому дозріванні м’яса яловичини / В. М. Пасічний, Д. В. Гармаш, Н. Е. Лободіна, Р. А. Кривобік // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 217-224. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |