Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Драган О. І. Концептуальний підхід до управління талантами на підприємствах харчової галузі / О. І. Драган // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_11 Досліджено концептуальний підхід до управління талантами з метою його адаптації до підприємств харчової галузі. Сучасні підприємства харчової галузі суттєво відрізняються за рівнем технічного оснащення, використанням новітніх технологій і кваліфікацією персоналу. Крім того, за умов жорсткої конкуренції зростає потреба саме в працівниках, які є високопродуктивними, обдарованими, мають унікальні вміння, знання та навички у сфері інноваційних процесів харчових виробництв. Запровадження концепції управління талантами на підприємствах харчової галузі є актуальним. Досліджено основні складові управління талантами: оцінка, коучінг, наставництво, планування спадкоємності. Проаналізовано підходи для забезпечення управлінських посад талановитими співробітниками. Запропоновано адаптувати матрицю Бостонської консалтингової групи (БКГ) стосовно поділу за групами талановитих працівників підприємства згідно з критеріями "інноваційний потенціал працівника і ефективність використання персоналу". Для кожної групи талановитих працівників визначено заходи щодо подальшого існування в компанії з метою підвищення ефективності використання персоналу. Для "Важких дітей" - заходи адаптації: наставництво, стажування, планування кар'єри, коворкінг, краудстафінг. Для "Зірок" - заходи розвитку: екслюзивний рекрутінг, кар'єрний коучінг, ауфтрагстактика, психологічний тимбілдинг, участь у галузевих конкурсах, грантах, сертифікація персоналу, ротація. Для "Дійних корів" - заходи підтримки: корпоративний університет, інжиніринг праці, технологія AKADS, ротація. Для "Собак" - заходи вивільнення перосналу: даунсайзинг, реінжиніринг, аутплейсмент. Для захисту власних талантів підприємства запропоновано застосовувати заходи технології антихедхантінгу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Драган О. І. Концептуальний підхід до управління талантами на підприємствах харчової галузі / О. І. Драган // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_11. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |