Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Пахомська О. В. 
Сучасний стан і перспективи розвитку ресторанного господарства в Україні / О. В. Пахомська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 1. - С. 65-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_1_8
Мета роботи - дослідження сучасного стану розвитку ресторанного господарства (РГ) України, а також визначення основних тенденцій функціонування мережі закладів РГ України у найближчій перспективі. РГ України - це сфера людської діяльності, що в останні роки швидко розвивається. У всьому цивілізованому світі воно є одним із найбільш розповсюджених видів малого бізнесу, тому між закладами та підприємствами постійно точиться боротьба за оптимальне позиціювання на ринку та найбільш перспективні його сегменти, за пошук нових та утримання постійних клієнтів. Охарактеризовано основні тенденції розвитку ресторанного бізнесу. Сфера РГ - складова сфери внутрішньої торгівлі, що забезпечує організацію харчування з дозвіллям або без нього різних контингентів споживачів, а з іншого - сфера, що задіяна в експорті послуг шляхом надання їх не тільки місцевому населенню, але й іноземним туристам, під час міжнародних авіаперельотів, морських круїзів, на територіях інших країн світу. Вона поєднує в собі різні організаційні форми господарювання, в тому числі ті, де об'єкти РГ функціонують у формі підрозділів лікарень, інтернатів, дитячих будинків, навчальних закладів, промислових підприємств тощо. Досліджено основний комплекс різноманітних послуг, що надається закладами РГ споживачам. З'ясовано, що позитивними наслідками розвитку РГ в Україні є суттєва економія суспільної праці завдяки раціональнішому використанню техніки, сировини, матеріалів; надавання відвідувачам протягом робочого дня гарячої їжі, що підвищує їх працездатність, зміцнює здоров'я; можливість організації збалансованого раціонального харчування в дитячих і навчальних закладах. Зберігаючи кращі традиції національної кухні, заклади РГ є візитною карткою гостинності кожного міста та й усієї України, популярною формою проведення та спілкування, ознакою престижу і добробуту.
  Повний текст PDF - 345.037 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пахомська О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пахомська О. В. Сучасний стан і перспективи розвитку ресторанного господарства в Україні / О. В. Пахомська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 1. - С. 65-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_1_8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського