Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Токар А. Ю. Формування якості некріплених суничних виноматеріалів за використання різних рас дріжджів / А. Ю. Токар, І. В. Гайдай, О. Ю. Юшина, В. І. Войцехівський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 6. - С. 179-187. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_6_23 Наведено результати дворічних досліджень виготовлення некріплених виноматеріалів з ягід суниці садової сортів Полка і Пегас за застосування активних сухих дріжджів (АСД) виробництва Франції та Іспанії. З'ясовано, що на формування якості виноматеріалів з ягід суниці суттєво впливали два фактори: особливості сорту і раса дріжджів. Зокрема, відмічено переважаючий вплив раси дріжджів (від 52 до 73 %) на нагромаження етилового спирту, масову концентрацію залишкових цукрів, летких кислот і залишкового екстракту. І лише масова концентрація титрованих кислот залежала переважно від особливостей сорту. Виноматеріали з ягід суниці садової сортів Полка і Пегас придатні для виготовлення виноматеріалів з об'ємною часткою етилового спирту 14,8 - 17,2 %, що достатньо для виробництва десертних чи солодких некріплених плодово-ягідних вин. Для збродження сусел з сорту Полка кращою була раса ENSIS LE-1, з сорту Пегас - ЕС-1118, з обох сортів - ENSIS LE-6. Одночасно за застосування раси дріжджів ENSIS LE-C1 у всіх варіантах одержано значні "недоброди". За масовою концентрацією летких кислот (0,53 - 1,12 г/дм<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Токар А. Ю. Формування якості некріплених суничних виноматеріалів за використання різних рас дріжджів / А. Ю. Токар, І. В. Гайдай, О. Ю. Юшина, В. І. Войцехівський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 6. - С. 179-187. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_6_23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |