Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Strashynska L. 
Bread and bakery market in Ukraine: trends, problems and prospects of development / L. Strashynska // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 70-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_10
Проаналізовано динаміку виробництва зернових культур в Україні щодо валового збору, урожайності та площі, з якої зібрано врожай, протягом 2012 - 2016 ро. Досліджено основні тенденції розвитку ринку хліба та хлібобулочних виробів, динаміку їх виробництва, фактори впливу на споживчий попит з огляду на існуючу ситуацію в країні та причини споживання населенням України більш дешевого хліба та хліба середньої цінової категорії. Визначено споживчі пріоритети та смакові уподобання покупців, експорт та імпорт хліба і хлібобулочних виробів у натуральному та вартісному виразі в 2014 - 2016 рр., окреслено перспективи розвитку експорту в майбутньому, а також чинники, що сприятимуть розвитку експорту. Встановлено основних операторів ринку хліба і хлібобулочних виробів в Україні станом на березень 2017 р. Обгрунтовано, що у боротьбі за свого споживача компанії будуть використовувати весь потужний арсенал власних конкурентних переваг. Диференційоване просування в материнських регіонах, підтримка впізнання і лояльності торговельних марок, формування і розвиток впізнання в інших регіонах, формування культури споживання високорецептурних сортів хліба - це лише деякі аспекти стратегічних планів потужних компаній, що спрямовані на утримання свого покупця та розширення цільового ринку підприємств. Доведено, що в майбутньому розвиток конкуренції на ринку хліба і хлібобулочних виробів буде відбуватися у двох напрямках - як по вертикалі, так і по горизонталі. З огляду на європейський досвід визначено переваги та недоліки функціонування міні-пекарень з виробництва масових сортів хліба як альтернативи потужним компаніям за умов сьогодення.
  Повний текст PDF - 367.355 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Strashynska L.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Strashynska L. Bread and bakery market in Ukraine: trends, problems and prospects of development / L. Strashynska // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 70-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_10.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського