Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Пасічний В. М. 
Основні аспекти використання багатошарових полімерних матеріалів для пастеризації та стерилізації продукції в м’ясопереробній галузі / В. М. Пасічний, А. І. Українець, О. В. Храпачов, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 4. - С. 195-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_4_22
Мета досліджень - вивчення структур багатошарових полімерних матеріалів, що запропоновано на вітчизняному та зарубіжноному ринках для виготовлення пастеризованих і стерилізованих м'ясопродуктів з метою вдосконалення процесів виробництва цих продуктів та розробки рекомендацій щодо найбільш актуальних структур полімерних багатошарових плівок (пакетів) для використання у разі виготовлення. Було перевірено кількісний та якісний склад дослідних багатошарових полімерних плівок і пакетів. Запаковані тестові зразки м'ясопродуктів було досліджено за структурно-механічними властивостями. Перевірено: зміну органолептичних показників до та після повторної термічної обробки (пастеризації), активність води, мікробіологічні дослідження, залежність показників від вмісту основної сировини у продукті. Розроблено рекомендації щодо технології виробництва цього виду продуктів, умов пакування, вибору пакувальних матеріалів, перегляду термінів зберігання для пастеризованих і стерилізованих м'ясопродуктів, який є перспективним напрямком у м'ясопереробній галузі й обгрунтовує актуальність наукових досліджень цього напряму не тільки на українському, але й на європейському ринках.
  Повний текст PDF - 1.346 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пасічний В.
  • Українець А.
  • Храпачов О.
  • Маринін А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пасічний В. М. Основні аспекти використання багатошарових полімерних матеріалів для пастеризації та стерилізації продукції в м’ясопереробній галузі / В. М. Пасічний, А. І. Українець, О. В. Храпачов, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 4. - С. 195-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_4_22.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Пасічний Василь Миколайович (технічні науки)
  • Українець Анатолій Іванович (технічні науки)
  • Храпачов Олег Вікторович (технічні науки)
  • Маринін Андрій Іванович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського