Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Березянко Т. В. 
Простежуваність якості та безпеки в олієжировій промисловості / Т. В. Березянко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 46-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_7
"Вільний ринок" у європейському форматі є ринком суворого дотримання правил, законодавчих норм і регламентів поведінки компаній з метою скерування їх діяльності у суспільно потрібне русло. ЄС дотримується досить складної процедури постійного моніторингу, що відповідає Кодексу простежуваності, який претендент має прийняти у безумовному порядку. Крім того, ЄС вимагає дотримання правил безпеки виробництва харчової продукції, недопущення забруднення, проведення слідства, відкликання всієї партії продукту та/або припинення його постачання до з'ясування обставин. Владним установам держав-членів належить забезпечення впровадження операторами системи відстеження. Європейський Союз проводить регулярні інспекції для того, щоб оператори відповідали стандартам безпеки та контролю і може ввести обмеження на експорт/імпорт. Головним інструментом є інформація про походження не тільки кінцевого продукту, але й усіх його складових. У процесі дослідження розглянуто дотримання якості та безпеки в ланцюжку виробництва продуктів харчування. Підхід до дослідження грунтується на опрацюванні значної кількості законодавчих, регламентуючих і директивних документів. Виконано оцінку рівня наближення ринкових практик до європейських стандартів безпеки та якості продукції в ланцюжку виробництва. Сучасна практика провідних компаній харчової промисловості дещо випередила національні законодавчі норми і відповідає вимогам ЄС щодо контролю якості та безпеки продукції в ланцюжку її виробництва. Виявлено необхідність контролю бізнес-процесу з метою подальшого регулювання формування та розподілу маржі у ланцюжку виробництва й реалізації продукції.
  Повний текст PDF - 362.817 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Березянко Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Березянко Т. В. Простежуваність якості та безпеки в олієжировій промисловості / Т. В. Березянко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 46-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського