Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Шаповаленко О. І. Теплофізичні характеристики гранульованих висівок і математичні моделі сушіння / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. А. Почеп // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 213-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_25 Визначено теплофізичні характеристики (теплопровідності, теплоємності й температуропровідності) гранульованих пшеничних висівок і розроблено математичні моделі їх сушіння. З'ясовано, що теплопровідність і теплоємність зразка гранульованих пшеничних висівок зростає у разі збільшення температури з 20 до <$E60~symbol Р roman C> від 0,862 до 1,016 Вт/(м - К) та з 661 до 1215 кДж/(кг - К) відповідно за вологості 10,0 %. Така ж динаміка спостерігається і для вологості 15,0 та 20,0 %. Однак температуропровідність гранульованих пшеничних висівок знижується зі зростанням температури з <$E20~cdot~10 sup -7> до <$E12,9~cdot~10 sup -7> м<^>2 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шаповаленко О. І. Теплофізичні характеристики гранульованих висівок і математичні моделі сушіння / О. І. Шаповаленко, О. О. Євтушенко, В. А. Почеп // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 213-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_25.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |