Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Українець А. І. Антирадикальна активність гірчичної олії в умовах автоокиснення / А. І. Українець, І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 178-185. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_21 Проблема підвищення стійкості олієжирових продуктів пов'язана з дослідженням активності і механізму дії природних антиоксидантів, що входять до їх складу. З метою прогнозування окиснювальної стабільності олієжирових продуктів під час зберігання визначено антиоксидантну активність і стійкість до окиснення ряду рослинних олій. Перебіг вільнорадикального окиснення досліджено за температури <$E22~symbol С~2~symbol Р roman C> і доступу світла. За допомогою кінетичного методу Цепалова встановлено сумарну ефективну концентрацію антиоксидантів соняшникової, горіхової, гірчичної, ріпакової, оливкової, кукурудзяної олій та їх антирадикальну активність. Показано, що сумарна концентрація антиоксидантів рослинних олій корелює із сумарним вмістом токоферолів, які виконують роль інгібіторів ланцюгових процесів. Визначено залежність параметрів k Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Українець А. І. Антирадикальна активність гірчичної олії в умовах автоокиснення / А. І. Українець, І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 178-185. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |