Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Євтушенко О. В. Інтелектуалізація інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці на харчовому підприємстві / О. В. Євтушенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 100-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_13 Запропоновано інтелектуалізацію інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці харчового підприємства (ХП) на основі системи підтримки прийняття рішень. Поставлене завдання розв'язано шляхом впровадження в інтелектуальну інформаційно-аналітичну систему управління охороною праці елемента інтелектуалізації, в яку входить модель інтелектуального агента, що описується параметрами шкідливих і небезпечних факторів і використанням субмоделі поведінки та прийняття рішення посадовими особами. Модель інтелектуального агента надає змогу враховувати динаміку зміни вектора стану безпеки праці, зміну вектора нормативно-правової бази з охорони праці та ймовірності ризику настання нештатної ситуації на підприємстві харчової промисловості. Розроблено концептуальну модель інтелектуальної інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці підприємства харчової промисловості, в основі якої міститься система підтримки прийняття рішень, на яку надходить інформація про поточний стан безпеки на ХП, інформація про зміни в нормативно-правовій базі з охорони праці. В системі підтримки прийняття рішень аналізується та обробляється інформація та надається начальнику служби охорони праці альтернативні варіанти щодо сукупності заходів з охорони праці. Начальник служби (відділу) охорони праці надає керівникам структурних підрозділів ХП оптимальну сукупність заходів до впровадження у структурному підрозділі із забезпечення безпеки праці в межах загальної множини нормативно-правової бази з охорони праці. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Євтушенко О. В. Інтелектуалізація інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці на харчовому підприємстві / О. В. Євтушенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 100-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_13.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |