Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сімахіна Г. О. 
Особливості створення та використання дієтичних добавок / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко, Т. А. Мартиненко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 197-204. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_25
Сучасні тенденції вибору раціонального режиму харчування та комплексної терапії потребують включення різноманітних дієтичних добавок, переважно на основі рослинної сировини. Завдяи проведеним дослідженням в галузі медицини та харчових технологій нагромаджено достатній обсяг знань, необхідних для глибокого всебічного вивчення можливостей природних засобів підтримання діяльності усіх функціональних систем організму та сучасних методів одержання нових харчових продуктів і дієтичних добавок з необхідним комплексом усіх біокомпонентів. Під різними кутами зору (технологічним, соціально-економічним, термінологічним) розглянуто проблеми створення та конструювання нових дієтичних добавок, окреслено перспективи вивчення різноманітних харчових речовин (зокрема мінорних) із метою їх подальшого застосування в технологіях оздоровчих продуктів нового покоління. Належну увагу приділено також лікарським рослинам як потенційним джерелам біофлавоноїдів, вітамінів та інших біологічно активних речовин. Тому виробництво та застосування дієтичних добавок, що містять у концентрованому вигляді всі БАР, набирає особливої актуальності в Україні і стає предметом досліджень науковців і практиків. Саме завдяки таким дослідженням з'ясовуються позитивні ефекти тих БАР, яким раніше не приділяли уваги; маловивченим сполукам, які не належать до категорії незамінних, однак відіграють надзвичайно важливу роль у підтриманні здоров'я, і саме на прикладі таких сполук стає зрозумілою відносність понять "замінний" та "незамінний". За останні роки зроблено величезний крок уперед до розуміння колосальних можливостей природних методів оздоровлення, що грунтуються передусім на виробництві та використанні продуктів, які позиціонуються як "корисні для здоров'я".
  Повний текст PDF - 347.699 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сімахіна Г.
  • Науменко Н.
  • Мартиненко Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сімахіна Г. О. Особливості створення та використання дієтичних добавок / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко, Т. А. Мартиненко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 197-204. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_25.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сімахіна Галина Олександрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського