Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Драган О. І. 
Формування системи стрес-менеджменту на підприємствах м’ясопереробної галузі / О. І. Драган // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 101-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_14
Розглянуто суть поняття "стрес". Увагу приділено різновиду стресу і професійному стресу. Обгрунтовано важлвість проблеми професійного стресу як об'єкта Всесвітньої організації охорони здоров'я у сфері охорони психічного здоров'я та трудової діяльності. Розглянуто модель створення стресової ситуації. Досліджено класифікацію стресорів, їх розподіл на внутрішні й організаційні. З'ясовано особливості організаційних стресорів, що виникають на підприємствах м'ясопереробної галузі. Обгрунтовано причини сильного нервового перенапруження на виробництві. Досліджено низький рівень санітарно-гігієнічних умов на підприємствах м'ясопереробної галузі, поняття "стрес-менеджмент" на підприємстві. Розроблено систему стрес-менеджменту на підприємстві, яка складається з трьох основних підсистем: виявлення стресогенних факторів на підприємствах; атестації працівників на виявлення рівня стерсостійкості; розроблення організаційних заходів стрес-менеджменту. Доповнено обов'язки інспектора кадрів за рахунок виявлення передумов стресових явищ та їх наслідків під час ведення основних кадрових функцій (атестації кадрів, атестації посад, адаптації працівників, вивчення умов праці, аналізу особистості працівника, контролю за станом психологічного клімату в колективі, з'ясування причин звільнення працівників тощо). Запропоновано організаційні заходи стрес-менеджменту для підприємства м'ясопереробної галузі.
  Повний текст PDF - 375.954 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Драган О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Драган О. І. Формування системи стрес-менеджменту на підприємствах м’ясопереробної галузі / О. І. Драган // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 1. - С. 101-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_1_14.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського