Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Володченкова Н. В. Дослідження стану повітря робочої зони кондитерів / Н. В. Володченкова, О. К. Накемпій // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 36-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_6 Представлено результати експериментального дослідження умов праці працівників кондитерського цеху Київської області за фактором параметрів метеорологічних умов, при яких відбуваються різні етапи відповідного технологічного процесу. Наведено методику розрахунку кількості тепла не лише від технологічного обладнання, а й з урахуванням тепла від приладів освітлення, інсталяції приміщень, тепловиділень працівників та інших джерел. Дана методика дає змогу розрахувати ступінь порушення комфортності повітряного середовища за комплексним показником дискомфорту. Заходи щодо нормалізації параметрів повітряного середовища поліпшать умови праці виробничого персоналу, запобігатимуть захворюванням, що, відповідно, вплине на продуктивність праці та надасть змогу підвищити якість готової продукції. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Володченкова Н. В. Дослідження стану повітря робочої зони кондитерів / Н. В. Володченкова, О. К. Накемпій // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 36-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |