Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Українець А. І. 
Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__9
Запропоновано інноваційну технологію ректифікації, що здійснюється в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону гріючої пари та рідини. Технологію впроваджено у вироб ництво. Здійснення контрольованих циклів затримки і переливу рідини надає змогу підвищити ступінь вилучення та кратність концентрування головних домішок спирту в середньому на 25 %, вищих спиртів сивушного масла і кінцевих домішок - на 38 %, скоротити питому витрату пари на 40 % порівняно з типовими ректифікаційними установками та знизити металоємність обладнання до 15 %.
  Повний текст PDF - 470.86 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Українець А.
  • Шиян П.
  • Булій Ю.
  • Куц А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Українець А. І. Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__9.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Українець Анатолій Іванович (технічні науки)
  • Шиян Петро Леонідович (технічні науки)
  • Куц Анатолій Михайлович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського