Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Українець А. І. Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__9 Запропоновано інноваційну технологію ректифікації, що здійснюється в режимі роздільного руху фаз при безперервній подачі в ректифікаційну колону гріючої пари та рідини. Технологію впроваджено у вироб ництво. Здійснення контрольованих циклів затримки і переливу рідини надає змогу підвищити ступінь вилучення та кратність концентрування головних домішок спирту в середньому на 25 %, вищих спиртів сивушного масла і кінцевих домішок - на 38 %, скоротити питому витрату пари на 40 % порівняно з типовими ректифікаційними установками та знизити металоємність обладнання до 15 %. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Українець А. І. Інноваційна технологія ректифікації в режимі роздільного руху фаз / А. І. Українець, П. Л. Шиян, Ю. В. Булій, А. М. Куц // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 55-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |