Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Божко Н. В. Розробка рецептур варено-копчених ковбас з м’ясом качки мускусної / Н. В. Божко, В. І. Тищенко, В. М. Пасічний, О. О. Мороз // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 125-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__18 Розроблено рецептуру м'ясомістких варено-копчених ковбас із м'ясом качки з коригуванням амінокислотного складу за допомогою білкового стабілізатора із свинячої шкурки та соєвого ізоляту. М'ясо водоплавної птиці є перспективною сировиною для м'ясної промисловості. Обгрунтовано можливість використання м'яса качки та білкового стабілізатора із свинячої шкірки у рецептурах м'ясомістких варено-копчених ковбас. Розроблено три рецептури м'ясомісткої варено-копченої ковбаси із м'ясом качки, білковим стабілізатором із свинячої шкурки, серцемсвинячим, соєвим ізолятом. Досліджено зміни харчової цінності розроблених зразків. Встановлено, що вилучення із рецептури-аналога свинини напівжирної призводить до збільшення вмісту білків на 71,43 - 72 %, а внесення в рецептуру білкового стабілізатора та соєвого ізоляту знижує вміст жиру на 11 %. Удосконалення рецептури надало змогу підвищити амінокислотний скор готової продукції й усунути наявність лімітуючих амінокислот. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Божко Н. В. Розробка рецептур варено-копчених ковбас з м’ясом качки мускусної / Н. В. Божко, В. І. Тищенко, В. М. Пасічний, О. О. Мороз // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 125-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__18.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |