Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Сімахіна Г. О. Функціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 94-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__14 На основі літературних даних здійснено аналіз функціональних змін в організмі осіб, які постійно піддаються фізичним і нервово-психоемоційним перевантаженням, що ставить їх на межу фізіологічних можливостей, викликає ряд захворювань і різко знижує якість життя. Це передусім стосується військовослужбовців, які впродовж трьох останніх років виконують свій службовий і громадянський обов'язок у зоні АТО. Обгрунтовано необхідність створення та показано ефективність використання нових харчових продуктів, адекватних нутритивним потребам військових в умовах їх життєдіяльності, спроможних забезпечити індукуючий вплив на активацію метаболічних процесів, необхідних для виконання специфічних навантажень, пов'язаних із бойовими діями, а також здатність до швидкого самовідновлення. Статтю підготовлено за матеріалами науково-дослідної роботи "Технологія харчової продукції функціонального призначення для військовослужбовців", номер державної реєстрації 0115U000376 (2015 - 2016 рр.) Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сімахіна Г. О. Функціональні зміни в організмі людини в екстремальних умовах та їх біокорегування компонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 94-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__14.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |