Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Кузьмик У. Г. Визначення вмісту біологічно активних речовин у розроблених композиціях прянощів / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 90-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__13 Обгрунтовано доцільність використання композицій прянощів у технології паст кисломолочних. Визначено, що розроблені композиції прянощів характеризуються високим вмістом біологічно активних речовин: фенольних сполук - 42,4 - 223,4 мг/100 г, у тому числі рутину - 2,2 - 3,1 мг/100 г та катехіну - 1,6 - 5,6 мг/100 г, а також таніну - 0,4 - 9,4 мг/100 г. Ступінь забезпечення добової потреби людини біологічно активними речовинами при вживанні кисломолочних паст з композиціями прянощів становить: рутин - до 8,0 %, танін - до 4,7 %, катехін - до 5,6 %. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кузьмик У. Г. Визначення вмісту біологічно активних речовин у розроблених композиціях прянощів / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 90-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__13.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |