Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сукманов В. О. 
Дослідження процесу екстрагування виннокислих сполук із виноградних вичавок субкритичною водою / В. О. Сукманов, В. Л. Зав’ялов, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 63-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%282%29__10
Описано розроблений спосіб одержання виннокислих сполук з виноградних вичавок. Характерною особливістю запропонованого способу є екстрагування виноградних вичавок у середовищі субкритичної води. Представлено результати експериментальних досліджень загальної кислотності в перерахунку на винну кислоту екстрактів виноградних вичавок, одержаних у середовищі субкритичної води. Екстрагування проводили в умовах діапазону температур t = (100 - 160<$E symbol Р>C), тиску P = 12 МПа, експозиції від 30 до 90 хв, співвідношеннях фаз 1:5 і 1:10. Результати досліджень показали високу титровану кислотність отриманих екстрактів. Для більшості експериментальних точок велика кислотність в екстрактів, одержаних при співвідношеннях фаз 1:5. Вихід кислот при низьких температурах екстракції (100 - 120<$E symbol Р>C) субкритичною водою можна порівняти з кількістю кислот у вихідному шроті, одержуваних промиванням солодких вичавок гарячою водою. При більш високих температурах (>> 120<$E symbol Р>C) органічних кислот утворювалося до 2 - 3 разів більше, ніж при кислотному гідролізі деревини при 160 - 180<$E symbol Р>C.
  Повний текст PDF - 484.299 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сукманов В.
  • Зав’ялов В.
  • Маринін А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сукманов В. О. Дослідження процесу екстрагування виннокислих сполук із виноградних вичавок субкритичною водою / В. О. Сукманов, В. Л. Зав’ялов, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 63-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сукманов Валерій Олександрович (технічні науки)
  • Маринін Андрій Іванович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського