Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Єгоров Б. В. Технологічні властивості зерна полби та спельти і перспективи їх використання для виробництва харчових продуктів / Б. В. Єгоров, Д. О. Жигунов, М. Р. Мардар, Р. Р. Значек, Г. Д. Жигунова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 209-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%281%29__26 Наведено хімічний склад і технологічні властивості плівчастих пшениць - полби та спельти. Показано, що зерно полби та спельти порівняно зі звичайною м'якою твердозерною пшеницею сорту Куяльник містить на 2,96 - 6,37 % менше вуглеводів, на 2,33 - 5,93 % більше білка, на 0,08 - 0,62 % більше жирів. Важливий технологічний показник, який впливає на вихід готової продукції, плівчастість зерна складає 22 - 26 %, а показник натури необрушеного зерна - 422 - 430 г/л, що в 1,7 - 1,8 раза менше, ніж в обрушеному зерні. Маса 1000 зерен обрушеного зерна плівчастих пшениць на 5?7 г менша, ніж у сорті Куяльник. Встановлено, що за показником твердозерності тільки сорт спельти Зоря України відноситься до напівтвердозерної або м'якозерної пшениці, інші досліджені зразки відносяться до твердозерних сортів. На підставі аналізу технологічних властивостей зроблено рекомендації щодо напрямів їх подальшої переробки на харчові продукти. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Єгоров Б. В. Технологічні властивості зерна полби та спельти і перспективи їх використання для виробництва харчових продуктів / Б. В. Єгоров, Д. О. Жигунов, М. Р. Мардар, Р. Р. Значек, Г. Д. Жигунова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 209-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__26.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |