Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Притульська Н. В. Науково-практичні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах бойових дій та на етапах медичної евакуації / Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка, М. П. Гуліч, С. А. Асланян, Д. П. Антюшко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 200-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%281%29__25 Розроблено науково-практичні підходи до створення продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах та на етапах медичної евакуації. Науково обгрунтовано концептуальні засади аліментарної корекції харчування даної категорії осіб на основі аналізу специфіки адаптаційних процесів організму при пораненнях і травмах, здійснено критичний аналіз сировинних компонентів продуктів для нутрітивної підтримки. Розроблено серію продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих, досліджено їх споживні властивості та підтверджено фізіологічну ефективність, запропоновано напрями їх впровадження у практику вітчизняних підприємств харчової промисловості. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Притульська Н. В. Науково-практичні підходи до розробки продуктів для нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах бойових дій та на етапах медичної евакуації / Н. В. Притульська, Ю. М. Мотузка, М. П. Гуліч, С. А. Асланян, Д. П. Антюшко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 200-208. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__25.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |